fbpx
30 września 2023, sobota

The Weather


Prognoza
Dzień
 

Wiatr w porywach:
noc
 

Wiatr w porywach:
 

Kuchnia Staropolska - Kapłon smaczno

|

Kapłon smaczno, czyli przepis na filety z piersi kapłona

Maciej Nowicki z Muzeum Króla Jana III w Wilanowie prezentuje przepis na 'Kapłon smaczno" pochodzący z książki Stanisława Czarnieckiego "COMPENDIUM FERCULORUM".

Potrzebne produkty:

  • kapłon szt.
  • cebula
  • pietruszka
  • marchew
  • oliwki
  • imbir
  • limonka
  • smalec wieprzowy
  • sól
  • pieprz
  • bulion drobiowy
  • gruszka
  • białe wino wytrawne
  • cukier
  • musztarda francuska

Prezentacja przygotowania dania w filmie.

SJ
Więcej artykułów z kategorii |

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann