23 kwietnia 2024, wtorek

Poradniki

Na pierwszy rzut oka

Przed nami szósty odcinek programu "Zielone Porady" Joanna Lewandowska Założycielka pracowni Kwiatowa Manufaktura, mistrzyni florystyki i dyplomowany ogrodnik z uprawnieniami pedagogicznymi do praktycznej nauki zawodu. Od 10 lat pełni także zaszczytną funkcję pałacowego ogrodnika. NA PIERWSZY RZUT OKA|ZIELONE PORADY #6 Jak uchronić rośliny przed szkodnikami? Jak walczyć z chorobą grzybową? Jak zmonitorować obecność ziemiórki? Odpowiedzi […]

Zobacz więcej
Kokos w akwarium

Przed nami piąty odcinek programu "Zielone Porady" Joanna Lewandowska Założycielka pracowni Kwiatowa Manufaktura, mistrzyni florystyki i dyplomowany ogrodnik z uprawnieniami pedagogicznymi do praktycznej nauki zawodu. Od 10 lat pełni także zaszczytną funkcję pałacowego ogrodnika. KOKOS W AKWARIUM | ZIELONE PORADY #5 Jak dobrać podłoże do konkretnego gatunku roślin? Czy zarodniki mogą zachować się w ziemi? […]

Zobacz więcej
Szok dla roślin

Kolejny odcinek z cyklu "Zielone Porady" już jest!

Zobacz więcej
Ale dzban

Przed nami trzeci odcinek programu "Zielone Porady"

Zobacz więcej
Aktywność fizyczna

Wystarczającą dawkę ruchu zapewni codzienny spacer, wcale nie trzeba wykonywać nie wiadomo jakich ćwiczeń. A jednak wiele osób ogarnia zmęczenie na samą myśl o aktywności fizycznej. Zupełnie niepotrzebnie, ponieważ ruch w rzeczywistości wyzwala dodatkową energię i poprawia samopoczucie. Najważniejsze to relaksować się tak, jak się lubi – byle było to coś bardziej energicznego niż oglądanie […]

Zobacz więcej
Wiosna za szkłem

Prowadząca program "Zielone Porady" w drugim odcinku serii przybliży temat ogrodów w szkle. Joanna Lewandowska Założycielka pracowni Kwiatowa Manufaktura, mistrzyni florystyki i dyplomowany ogrodnik z uprawnieniami pedagogicznymi do praktycznej nauki zawodu. Od 10 lat pełni także zaszczytną funkcję pałacowego ogrodnika. WIOSNA ZA SZKŁEM | ZIELONE PORADY #2 Jakie naczynia mogą nam posłużyć do stworzenia domowego […]

Zobacz więcej
Dieta cud, czyli co jeść aby było zdrowo

Dobrym źródłem energii na cały dzień są produkty zbożowe. Zaliczamy do nich: kasze, ciemne pieczywo, brązowy ryż. Solidne śniadanie (zjedzone do godziny po pobudce) składające się z węglowodanów złożonych uwalnia energię stopniowo przez kilka następnych godzin. Dbając o różnorodność, nie można zapomnieć o warzywach i owocach, które są źródłem nie tylko witamin, ale wielu składników […]

Zobacz więcej
Zielone Porady

W tym artykule pierwszy odcinek z cyklu Zielone Porady!

Zobacz więcej
Zasady zdrowego odżywiania

Dobór produktów trafiających na stół to jedno, a ogólne zasady zdrowego odżywiania – drugie. Na samym początku warto przyswoić sobie kwestie „techniczne”. Posiłki powinny być: regularne, różnorodne, spożywane o stałych porach (w miarę jak się da), w podobnych odstępach czasu. Ideał dziennego żywienia to 4-5 posiłków dziennie. Ten obfitszy (obiad) powinien przypadać w połowie dnia, […]

Zobacz więcej
Oszustwo na e-PIT. Oszuści podszywają się pod Ministerstwo Finansów.

Oszuści podszywają się pod Ministerstwo Finansów i rozsyłają złośliwe oprogramowanie, które zaprasza do skorzystania z usługi rozliczenia PIT-u.Jak je rozpoznać?

Zobacz więcej