Kuchnia Staropolska-pasztet migdałowy

Share Article

Pasztet migdałowy-przepis na deser staropolski

Norbert Sokołowski z Muzeum Króla Jana III w Wilanowie prezentuje przepis na 'Pasztet migdałowy” pochodzący z książki Stanisława Czarnieckiego „COMPENDIUM FERCULORUM”.

Potrzebne produkty:

  • cukier
  • mąka pszenna
  • jajka
  • migdały
  • pistacje
  • woda z róży
  • gruszki
  • sok z pomarańczy
  • wiśnie
  • goździki
  • cynamon
  • limonki
  • cukier trzcinowy
  • kwiatki lawendy
  • pistacje

Prezentacja przygotowania dania w filmie.

Podobne

4 sposoby na przygotowanie się do fali upałów
Bezpieczeństwo

Wygrała Pani/Pan wspaniałą nagrodę!

„Mam dla Pani/Pana wspaniałą wiadomość. W wyniku losowania wygrała Pani/ Pan odkurzacz/ ekspres do kawy/ koc/ zestaw garnków, darmowe badania, itp”. Czy zdarzyło się Państwu