2 grudnia 2024, poniedziałek

Kuchnia Staropolska - comber z miodownikiem

|

Error!
No 'inofontresizer_widget' widget registered in this installation.

Comber z miodownikiem, czyli przepis na sztukę mięsa.

Maciej Nowicki z Muzeum Króla Jana III w Wilanowie prezentuje przepis na 'Comber z miodownikiem" pochodzący z książki Stanisława Czarnieckiego "COMPENDIUM FERCULORUM".

Potrzebne produkty:

  • szt. polędwicy np. wołowej
  • smalec wieprzowy lub gęsi
  • sól
  • pieprz
  • miodownik ( chlebek korzenny )
  • czerwone wino
  • cukier
  • migdały
  • cynamon
  • sok z limonki
  • rodzynki
  • masło klarowane
  • pasternak lub pietruszka
  • limonka
  • pistacje
  • liście nasturcji

Prezentacja przygotowania dania w filmie.

SJ
Więcej artykułów z kategorii |

Dodaj komentarz